✦ GRÅT, SVETT OCH TÅRAR ✦

första dagen i skolan har nu varit. Welcome to hell bitches! Njaa, men när jag kom in genom dörrarna, svängde bort mot middle school och tog trapporna upp till high school, så möttes jag av min bildlärare "Erikaaa" och jag fick en stor kram :D Visst blir man glad av ett sådant välkomnande? Jag gick in i "the IB lounge" och satte mig brevid några andra och snackade lite. Sedan kom lärarna och hela Y13 (jag går nu i Y12) och vi hade lite allmän information, och indelning av homerooms, mentorer och vår speciella plats där vi ses på morgonen efter samlingen i the IB lounge. Jag fick min bildlärare till mentor :D Dagen började alltså helt OK! och jag blev nöjd med min hem klass. Där inne satt vi ich snackade ett tag, allmän info, fick ut lite lappar, kalendrar och lekte en ganska simpel lek som handlar om att lära känna varann bättre. Sedan stod det essembly nere i audiotorium på schemat, följt av rast, och sedan min första lektion. Jo visst, fysik med en spanjor. han läspar lite och pratar i 190! jag vet inte hur många gånger jag räckte upp handen för hjälp när vi skulle gå igenom det nya skolsystemet på datorerna. Det va så många gånger iallafall så att jag inte kunde räkna. Men sedan lärde han sig och kom till mig automatiskt för att kolla så att jag var on track. (haha det kan ju vara bra, vimsiga jag). Denna första 80minuters lektion segade sig fram och jag hängde med på ungefär hälften. Jag är skitnervös för hur terminen ska gå...hur mycket kommer jag egentligen fatta? Jag har ju det redan tillräckligt jobbigt med engelskan (som A språk) på lektionerna. Lunchdags var nästa, och jag åt en halvt bränd panini som jag köpte i cafeterian. Efter det hadejag en håla, och dagen slutades med Ekonomi med en svensk lärare!! God bless him liksom! :p Även om lektionen fortfarande är på engelska så mpste jag säga att man känner sig mycket mer hemma när man hör denna underbara svenska dialekt^^. Under denna lektionen riktigt kände jag hur tårarna i ögonen bara ville tränga sig fram, har ingen aning om varför men så var det.

Skolan slutade jag hade en enorm huvudverk! Mamma hade bestämt sig för att lyxa till det och kom och hämtade oss på skolan, så vi skulle slippa ta skolbussen första dagen. När jag har ont i huvudet och haft en första, väldigt jobbig dag, så blir jag lätt på dåligt humör och detta var vad mamma och mina systrar möttes av. Tjihoo! När jag kom hem gick jag raka vägen ner på mitt rum och la mig i sängen. Då kom tårarna... och jag grät stora floder. jag var så himskans trött och förstod inte i hela fridens namn jag ska kunna klara ett helt år, när det bara gått en dag, och bara haft två lektioner. Jisses... Mina ögon har varit fuktiga sedan dess, och de hinner lagon torka i en halvtimme innan jag brister ut i gråt igen helt randomly. Resten av dagen har alltså tillbringats i min säng, i duschen, och sedan följde jag med mamma på en kort promenad ner till sjön bara för att rensa tankarna lite.

Jag tycker det är jättesvårt att berätta om alla mina känslor, och saker som händer i livet för mina föräldrar... det känns bara jättekonstigt, och jag vet inte helt vad det är jag ska säga? Jag har inga ord för att beskriva allt utan att det låter fel och dumt. Även om jag vet att det är viktigt att faktiskt berätta för dem, så det är väl något jag får öva på eller något.

Till något annat så är vädret här helt amazing! Klockan är tio på kvällen, vi har altandörren på vid gavel och det känns nästan bara varmare! Det är ju September imorgon hallå? Sjukt najs måste jag säga, synd bara att jag inte märker av det direkt på dagarna då jag har fullt upp med annat. Nu ska jag ta och sova lite, efter att jag druckt lite kvälls te :)) Det känns sjuuukt jobbigt att gå upp imorgon till skolan, men jag ska titta på mitt schema och se vilka ämnen jag har. har nämnligen för mig att det nog änså är hyfsat bra dag med bla svenska, CAS, och franska. Aja, vi ses imorgon så får jag se hur dagen har gått och om jag ligger i sängen och lipar precis som idag och mår skit.



Min klädsel idag, bilden tagen imorse precis innan jag lämnade huset. Var då sjukt taggad inför dagen, och hyfsat positivt inställd. (bilden gick inte att förstora mer...)

GONAAATTT!

♥ VI SES ♥

Nu ska jag ta å sova... imorgon börjar skolan igen.. FML?? ja. Usch snälla jag vill inte. Jag kan inte. Jag får panik. Jag vill hem. Jag vill hem. Jag vill hem. Ställer klockan på 6.20 som hela förra året för så måste jag gå upp och klä på mig. Inför skolan.

Gonatt!

♡ GLÖMMER... ♡

Det känns konstigt att säga det, men jag mår faktiskt lite bättre nu. Pratades vid med S innan idag och det fick mig att gråta, men jag har inte riktigt lika ont längre.. Däremot vill jag fortfarande bara sova bort mig, och hoppas på att allt med skolan som börjar i morgon bara ska försvinna. Visst, det ska ändån blir lite spännande (vem vet, kanske börjar det någon ny cooling?) meeen, nej. Jag vill bara hem. Jag antar att jag håller på att må bätte nu är för att jag faktiskt håller på att glömma sverige lite? jag håller på att glömma att man faktiskt kan ha kul på dagarna... visst låter det bra? :s Idag har jag inte gjort ett skit. Jag har nästan legat i sängen i tshirt och trosor hela dagen. Okej, tills för en timme sen. Då tog jag faktiskt på mig bikinin och gick ut en stund för att läsa lite. Sedan G berättade att han läst den och gillade den, måste jag bara läsa ut den.
Miss you all...too much ♥♥


Bruno Mars - Long Distance

Man hade ju kunnat tro att jag skulle spela låten "the lazy song", för det är ju det jag gjort idag. Men nej, denna låten är den som går på repeat här hemma just nu för min del. Jag blir helt tårögd när jag hör den ♡♡

☂ SISTA DAGEN PÅ SOMMARLOVET ☂

Dagen började bra.. jag hämtade datorn och letade upp bilder som jag kan skriva ut och sätta på min vägg. Jag har nämnligen en massa fina bilder på nära och kära folk, på väggen ovanför min säng. På så sätt vaknar man upp och är ialla fall lite gladare :)) När jag sedan tryckte på print visade sig att bläcket var slut... jaja där sket det sig. Så nu pallar jag verkligen inte göra någonting utan sitter här och nördar framför datorn, facebook och youtube mest. Jag pallar verkligen inte bara sitta här och glo, men det är det enda jag har lust till. Imorgon börjar skolan.. och det ska bli skit. Jag vill hem. fem veckor att stå ut med innan det hände. Men när dessa veckor gått, JADÅ JÄVLAR I DET!! men... vi är inte där än.

jag tror jag ska läsa en liten stund nu, fast än att jag verkligen inte pallar med. Jag har redan ont i huvudet så det räcker. Kanske går ut på baksidan i solen och sover en stund? Det känns som om jag inte sovit på hur länge som helst. .... nu ska jag nog borsta tänderna... ses

✮ PLÅGAR MIG SJÄLV ✮

Varför håller jag på som jag gör? Jag plågar mig själv genom att titta på massa bilder på mig och S från när vi kastade spjut på USM i lördags. Åååååh vad kul vi hade det. Det får magen att göra jätteont, för jag saknar henne så... jag saknar att vara hemma och att allt är som vanligt.

Jag har inte visat några bilder från när vi kastade, så här kommer några. Puss på er!
(Min redigerare funkar inte för tillfället.. så bilderna är lite gråa och så, men aja, palla)


inkasting - jag


inkasting - jag


inkasting - jag



S kastar på SM !


Jag kastar på SM !


Alla andra går omkring och är jätte fokuserade. Tja, vi hade i alla fall superkul! (ni vill inte veta vad det är för något S viskar i mitt öra precis här, men jag kommer aldrig glömma det :p )

☂ TÅRARNA DROPPAR iKAPP MED REGNET ☂

Det senaste dygnet har jag nu spenderat med familjen i bilen på väg tillbaka till Schweiz. jag har ingenting direkt att säga men det är hemskt:/ Mina ögon har varit fuktiga hela tiden. Min mage gör super ont och jag vill bara sova så jag kan vakna upp hemma igen. Det är inte bara magen som gör ont, det är hela jag. Hela kroppen så som armar, ben, huvud, ja allt. Min saknad till Sverige är enorm! Till hela Skåne, alla vänner, och hela känslan av att vara där. Det är en bra känsla att vara där, jag känner mig så hemma och trygg där. Om fem veckor är jag tillbaka hemma igen, men det är fem veckor för mycket. Hur ska jag stå ut? Att kunna ringa/skypa och facebooka hem, visst det är grymt bra att jag kan göra det, men det är inte samma sak, det räcker inte till.




✦ LONG TIME, NO BLOG ✦

TJENARE !
det var längesedan jag bloggade nu känner jag. Jag har helt enkelt varit väldigt busy de senaste dagarna.. Här kommer en snabb överblick om vad jag gjort de senaste dagarna :))

Fredag:
"Friday friday gotta get down on friday!" njaa.. okej det va inte riktigt så men, SM tidigt på morgonen med bästaste L! Det gick däremot inte så jättebra känner jag. Första hoppet: vad fan tänkte jag på när jag skulle landa? Andra hoppet: jag är väldigt nöjd, synd att det blev övertramp -.- Tredje hoppet: Kom heeeelt fel i ansatsen och sprang över. När jag kom hem var jag dödstrött och allt jag ville var att sova, men istället hängde jag på mamma in till stan i ett försök till att få lite mer energi iaf. Väl hemma möttes jag av Fisen, S, i dörröppningen, YEEEY! och min energi hade då total vänt och jag var ganska så hyper då jag sprang omkring i hela huset, studsade upp och ner, och fram och tillbaks. Det blev middag med S och mamma, mysigt mysigt. När både jag och Sofia hade fått upp så mycket energi att vi verkligen inte kunde sitta still längre, tog vi med mobilen på högsta volym och sprang ner I parken. Väl där nere dansade vi och sjöng så att det stod härliga till och det var till och med så att folk frågade oss om vi verkligen var nyktra.. Fast jo det var vi faktiskt! Dagen därpå skulle vi ju till SM i spjut!!!:D När vi kom hem efter några timmar ute, krängde vi kladdkaka så det stod härliga till! Sen blev vi så trötta så jag somnade nästan i S knä.




by mamma


Lörredag:
ÄNTLIGEN! S vaknade tidigt på morgonen och sen väckte hon mig som var på ett väääääldigt dåligt humör. Man kan väl säga att jag idag vaknat upp på helt fel sida. MEN! Efter bara tio minuter satte S på musik igen på hög volym och några sekunder senare var jag uppe och stod och dansade i trosor och BH nere i köket igen. Nu var det dags att tagga upp oss ordentligt inför SM – spjut i Ystad. Efter frukosten satte vi på oss träningskläder och stack ut och tränade/värmde upp. Vi fick många ”Lycka till” meddelanden under dagen, och jag bland annat ett från G som jag blev extra glad för :)) Väl på tävlingen gick det rätt kasst till en början men i sista kastet fick jag till ett okej, och allting slutade hyfsat bra. Jag är nöjd i alla fall! Ett extra stort grattis till S också som satte pers!! (L) På kvällen blev det hem till T, inför en riktigt härlig tjejkväll! Först när jag kom åt vi tacos, och senare trängde vi alla ihop oss, jag, E, T, A, L, J, S och H, i soffan och tittade på en läskigt värre skräckfilm. Iiiih vad den var läskig. Tillräckligt så att ingen vågade ha fötterna nere på golvet längre, under soffan. Sedan stack vi ut och badade jacuzzi! Mysigt värre måsta jag säga att tränga ihop oss alla tillsammans i ett varmt bad medans regnet öser ner ovanför oss.



Taggar inför tävlingen!!


Vi köpte vars en USM tröja med våra riktiga namn på ryggen, allt för att vår tränare ska lära sig våra riktiga namn;)<3


Tillslut igår, Söndag:
Jag satte klockan för att jag skulle hinna upp och packa ihop mina saker lite, inför den stora resan tillbaka till Schweiz. Och ganska tidigt (hade precis hunnit få på mig underkläder) så ringde G och sa att han nu va på bussen på väg hem till mig. Silket superbra slut på min tid i Sverige måste jag säga. Även om vi inte direkt gjorde något speciellt, så gick vi omkring i byn och snackade av oss lite. Jag kommer sakna alla så himskans mycket…

✧ EFTER EN MYSIG DAG ✧

Idag har mina kära morföräldrar varit på besök!! det va jättekul att få se dem igen :) Vi käkade en massa gott som min mamma och syrra hade fixat ihop (själv städade jag rummet...igen!) Det blev både supergod laxpaj och tårta!! Snacka om att jag är mätt nu liksom? Det är nämligen så att mina syrror, K och E, snart fyller år. Man kan ju säga att det blev lite förskottsfirande :)

Senare kom G över. Vi hängde runt lite nere i byn (där händer ju så mycket!! Naaat). Vi spelade biljard också, och jag vann såklart! MOHAHA;) okejdå, får väl erkänna att jag vann tack vare att den svarta åttan blev nerskjuten.. men det räknas väl ändån? Eller? Jaja, Nu blir det till att krypa till kojs. Imorgon blir det till att gå upp väääldigt tidigt och dra bort till SM. Jag ska hoppa längdhopp och är sjukt taggad! Vi får väl se hur det går, jag väntar mig inte så mycket, men det ska ändå bli jättekul att vara med. Kom och titta vettja! Det är i Ystad. (eller inte då tack!! Haha…)



GOONAAATT!

✦ DAGENS PROGRAM ✦

I morse blev det till att (än en gång) gå upp tidigt. Jag stack in till stan med mamma och systrarna en stund.  Jag upptäckte då att ONOFF har gått i konkurs (???) tydligen.  Jaha, så va det med det. Jag som bara snabbt skulle in och köpa iPhone skärm-skydd, men det gick ju inte. Jag får åka bort till MediaMarkt istället, men frågan är när jag har tid att göra det liksom?

När jag kom hem blev det (än en gång) till att städa mitt rum. Jag fattar inte hur jag lyckas stöka ner det så fort. Det var ju bara två dagar sedan jag städade det senast!! Ikväll har jag sedan varit inne i Malmö på kastplanen och tävlat i spjut. Det kändes faktiskt ganska bra, njaa, resultatet va en centimeter från mitt pers. (Vilket gör så klart att jag absolut inte är nöjd… det kan jag inte vara om det inte är pers..) S var också där, men fick starka känningar i sina knän och fick därför bryta sin del av tävlingen efter hälften av kasten :// För F gick det däremot jättebra då hon persade i släggan :D

En bild från Öresundspelen i våras när jag kastade:)

GONATTKRAMAR !

 

☀ FULL RULLE! ☀

Tjeeenare !

Imorse blev det till att sätta väckarklockan på 7.45. Någon timme senare satt jag på bussen in till stan för en ansiktsbehandling. Visst är det kul att när man senare är klar, gå genom hela Lund centrum helt osminkad och röd i huvudet. Yippi Yeeey! När jag väl kommit hem igen fick jag sms av S att o en halvtimme måste jag vara inne i stan igen för att mäta henne och gå och shoppa. ha ha ha ... va mitt svar. En stund senare gick altså jag och S omkring i Lund igen. Klockan 16 blev det dags att träna! JAAA äntligen!! Kasst träning, spjut, är så himmal kul! och vår tränare är helt underbar! :d

Nu sitter jag äntligen hemma i soffan igen och tar det lite lugnt och dricker te med mamma, innan jag ska upp imorgon igen och in till stan. IGEN. Denna gången med morsan :))



Vi ses !

♡ "JAG SAKNAR DIG" ♡

Nu är jag hemma från "jag saknar dig" och jag måste säga att den va amazing... Jag har aldrig gråtit så mycket till en film i hela mitt liv. Rekomenderas starkt om man gillar att gråta till filmer. Dock riktade jag ganska många tankar åt min kära kusin som avled i julas.... vilket gjorde att jag grät ännumera :// Jag saknar honom helt otroligt mycket!



Nu ska jag ta och sova, för jag måste upp tidigt imorgon bitti!

Gonaaatt!


✦ AUGUSTI 22 ✦

Just nu håller jag på och går igenom min laptop lite, ska föröka rensa lite och sånt. Jag måste också gå igenom lite bilder för att se vad jag har förnågot (A) Sedan blir det till att läsa, gotta sig och sådant fram tills klockan 4 då jag ska vara i Lund och möta upp J. Senare ikväll ska vi på bio och kolla på den nya filmen "Jag saknar dig" som ska vara en väldigt bra men sorgsen film. Det har blivit lite min och Js grej att kolla på de sorgsna filmerna tillsammans, då vi båda gråter väldigt lätt till sådana. haha, vi får väl se hur det blir. Sammtidigt är det väldigt jobbigt att sitta inne i en biosaling tillsammans med många andra mitt inne i stan, och på samma gång gråta :p

Trailern: "Jag saknar dig"



✯ JAG VILL OCKSÅ... ✯

Nu sitter jag här hemma medans alla andra börjar gymnasiet idag. Där sitter dem i den stora hallen och väntar på att deras namn ska bli uppropat och att få lära känna ett massa nytt folk. Åååå jag hade sååå gärna velat vara med! Jag vill också börja gymnasiet denna dag i Lund med alla mina vänner här. Istället får jag sitta och uggla hemma framför datorn i väntan på att de andra ska komma hem och berätta om allt nytt som hänt. Visst är det najs att jag inte börjar förrän den sista augusti men... ändån! Jag vill hellre vara här. Det gör faktiskt nästan lite ont i magen när jag tänker på det. Själv ska jag ju börja IB programmet nere i Schweiz :// Me do not like it. Men det finns inte mycket jag kan göra pt det.. inte nu längre. Ett år har gått och det är ett år kvar tills jag får komma hem igen och börja gymnasiet här. Det är väl i alla fall något, och jag ser verkligen fram emot det, det ska bli kul! Även om det kanske låter knäppt så är det sant.

❤ LONG DISTANCE ❤



Bruno Mars - Long Distance

♡ EFTER EN DAG I SOLEN ♡

Naj man Godmiddag Godmiddag! Just nu ligger jag och pratar i telefon med min lilla Fisen, S. Det är väldigt chill. Hon har precis varit ute och gått en sväng, vilket ledde till att jag knappt hörde något alls. Sedan träffade hon på en kille, några år äldre, som var nyinflyttad och då hörde jag hela deras samtal :D jaja, så kan det gå. Idag har jag annars träffat J några timmar. Det var kuligt kuligt ! och jag fick också äntligen målat mina naglar igen! det blev genomskinligt fast med en lite rosa ton. Nagelacket är från Depend och är typ ett basnagellack, men jag tycker det är jättefint som det är, och lagom billigt (y)

Ikväll får vi väl se vad som händer, för folket här börjar skolan igen imorgon. Fast jag hoppas kunna träffa dem på kvällarna, och Malmöfestivalen har ju dragit igång nu också!! Kuligt värre!! Dock känns det lite jobbigt att de andra börjar nu, jag hade så gärna velat börja med dem... här i Sverige. Så det blir lite som att nu är det försent att göra det för skolstarten är igång. Men jag vet att det ändån inte skulle gått :// jaja, det är bara ett år till, halva tiden har ju faktiskt gått redan! ååå vad jag längtar att få komma tillbaka och gå iskolan i Lund..<3


 


Hoppas jag inte skrämmer er nu, osminkad och allt;) hihi, Im not rly in a mood for a nicer pic hahaha! crazyness is better !:p



Vi ses senare hoppas jag!!
SSEEEE YAAOOUU!!

☀ FRULLE! ☀

Goooodmoorgoon!! Igår spenderade jag min dag borta i Kristianstad på en 50års fest! Grattis åter igen super mycket till Lasse! På köpet där fick jag också träffa en massa saknade vänner som jag säkert inte träffat på 3år!! Då måste jag varit 13år :s jaja, de kände i alla fall igen mej!! (tror jag, typ halvt). Jag fick även lära mig lite Göteborgska, så nu känner jag mig lite proo på det;) Jag har lärt mig tre ord: Bamba, som betyder skolmatsal… ”idag äter vi i Bamba”, och man kan även säga ”Bamba-tanten” det blir mat-tanten. Jag lärde mig också…. Eee… Hmm… verkar som jag har glömt de andra orden.. ååh naaajj! Aja.

Nu ska jag gå ner och äta fulle(den bästa måltiden enligt mig!), så får vi se hur resten av dagen planerar sig!

✧ SOM LIVET ÄR SOM BÄST ✧

HEJSANN!! Jag vet att jag har varit lite dålig  med uppdaterandet under gårdagen :/ not good not good.. Jag var knappt hemma alls, mer än att vända i ytterdörren för att dra vidare till nästa sak! Hela förmiddagen spenderade jag på stan med J som nu äntligen blivit frisk! I alla fall hyfsat frisk :)) Jag hittade en jättesnygg tröja i beige som jag blev stört förälskad i (a) och en hårklämma för 5kr. Sedan blev det till att dra hem igen, slänga i mig lite mat, packa, för att senare dra iväg in till Malmö kastplan och tävla :D Det gick jättebra, det blev personliugt rekord med 28.33. Dock är jag ju säklart inte helt nöjd (A men det är jag väl aldrig, haha! När jag hade varit där i några timmar kom pappa och hämtade mig, S och siss så fick vi följa med en liten stund hem till L, J och V so är några kompisar till mamma och pappa. Där åt vi supergod mat (!) innan det var dags att åka hem till oss igen. Jo, S sov över hos mig i natt och det va galet värre! :D vi sov till slut bara 4timmar.. för vi somnade vid 5. Under dagen träffade vi också G som vi drog runt lite med.


Bjuder på en hemsk bild på mig idag, helt ominkad också.. jaja! Nu ska jag ta och vila lite, försöka sova :p sen måste jag skynda och byta om och dra in till träning!

See yaaouu!



❤ GONATTPUSSAR! ❤

Nu ska jag ta och sova, har precis druckit upp min mugg med varm mjöl och honung. Träningen idag gick bara bra! Tränade spjut hela tiden och jag fick höra att jag nu har blivit anmäld till både längdhopp och spjut på USM :D Efter det stack jag hem tillsammans med Fia. Där åt vi kvällsmat, Spagetthi och köttfärsås, riktigt gått! och sendan har vi  mest suttit och snackat hela kvällen :)) Långa historier med redigt gurltalk blev det! skulle kunna sitta och snacka så för evigt men det går ju inte heller... så sen fick jag dra hemåt.

När jag kom hem fick jag hära att jag nu är dubbelbokad inför fredag.. usch, det är inte kul när sånt händer.. man känner sig så dum..

Puss och gonatt!! (L)

✿ TJENARE IDAG! ✿

Går dagen på stan med R vatt å najs! Jag köpte mig en ny top :)) som jag visar här nedan. När jag kom hem drog jag ner till J som gått och blivit lite sjuk, så jag stannade där en stund på kvällen.  Jag hoppas verkligen hon hon blir frisk snaart så vi kan ses mer!
Idag har jag ingenting in planerar förräns vid fyratiden då jag ska in och träna i Lund (y) och då ska jag förhoppningsvis träffa en massa goa människor som jag saknat jättemycket! Men ah, det är två timmar dit och då måste jag ha bytt om och städat  mitt rum! Asså nu har jag varit hemma i två nätter (och inte ens det för jag sova hemma hos H en natt!) och det ser redan ut som ett litet bomb nerslag... Bäst jag går och fixar det nu. :/



haha ursäkta, men detta va den bästa bilden som togs ;p

SEEEE YAA!

♡ SWEEET! ♡

Igår kväll avslutades med övermysig sleep over med bästa H! det blev mycket tjejsnack och catch up! Klockan 12 på natten bestämde vi oss för att baka en äpplekaka och den blev gooood! (man måste ju smaka den så fort den är klar så klart!!) Nu blir det att dra vidare in till stan för att träffa saknade R, vet inte exakt vad vi ska hitta på än men det blir väl gå runt och titta/strosa/shoppa och massa snackat!

Vi ses senare!

☠ LÄSKIGT VÄRRE! ☠

Just nu sitter jag hemma i huset och njuter över att äntligen vara hemma igen! Eller? njaa, det är nog inte riktigt hela sanningen. När jag precis va klar med maten och bara skulle skölja av grytan i vasken. Då såg jag det. Det va nog väldigt längesen jag skrikit så högt. Just nu är den instängd i vasken med tre plåtar över sig och jag hoppas verkligen inte att den kan komma ut därifrån! Men det kanske den kan, för plåtarna är inte helt täta... En stor-svart-tjock spindel. Ingen mer kommentar.

✦ MINIBY I TYSKLAND ✦

Nu är jag framme i Tyskland!! Sitter på ett litet hotell i en liten by som bann ner till grunden 1847, och den verkar också lite speciell. Var ute och gick lite ikväll, och de satsar hårt på apoteken, optikerna, begravningsbyråerna samt rulatoraffärerna. Vi mötte byns  fem ungdomar/ganstrar som hade klassfest utanför kyrkan på en bänk. Deras körskola har nog gått i konkurs för det va helt tomt i lokalen. Deras fritidsgård var nedsläckt och det stod på en skylt i fönstret: uthysres eller säljes!... Pubbarna va, typ döda. Där kanske satt en och annan gubbe i de olika, men väldigt gammeldags. Klädaffären heter skräck (fast på tyska.) och i skoaffären hänger det en stor stopskylt i skyltfönstret. Gatulivet fanns inte, mer än en och annan gammal man som dök upp från ingen stans, gick förbi och skrämde slag på mig :p

 



Nu ska jag ta och sussa! Frukosten är serverad klockan 7 imorgon och jag måååste hinna duscha!

GONATT!

 

✦ ETT SISTA RYCK SEN NANNA ✦

Nu ska jag snart nanna lite... Håller fortfarande på att packa inför imorgondagen när jag påbörjar resan hemmåt (y men först ska blir det till att övernatta en natt i Tyskland tror jag. Hur många gånger jag än behöver packa så lär jag mig aldrig att göra det effektivare. Det går alltid väldigt segt. (kan det va för att jag alltid fastnar i allt annat omkring mig? :s) Aja, nu ska jag göra ett sista ryck och försöka få ner ALLT i väskan så jag kan få gå och sussa. (Och gärna utan att ha glömt en massa...) Upp tidigt imorgon, eller ah tidigt för mig ialla fall, det blir nog vid 7-8 tiden.

Får se om jag har internet imorgon, annars ses vi om någon dag!
GOANNTSAR FRÅN

☂ PACKA PÅ SCHEMAT ☂

Tyvärr blev inte vädret idag som jag hade velat. Altså ingen dag ute på balkongen och bara suuula :/
Menmen! istället kommer dagen spänderas med att packa! (så det va nog bra att vädret ble som de ble, annars om jag känner mig själv hade jag aldrig kommit till kritan med packningen och fått panik i kväll, hehe). Imorgon sticker jag nämnligen till Sverige igen :D Supparkul!! Längtar som i och kan knappt sitta still hihi! :p


Jag idag

Hoppas ändån att solen tittar fram lite senare! Seee yaaouu lattter!!

♡ GODMORGON SOLAR! ♡

Ännu en dag har kommit till liv, och sångfåglarna kvittrar^^
okej, lite mer seriöst... jag lovade att jag skulle visa min nya bikini som jag passade på att köpa när jag var iväg i Frankrike - Annecy :)) och här kommer den :




 jo, det är sant, jag har gått och blivit galen i vitt och mörkblått randigt! är den inte underbart? hihi :p därav min nya design på bloggen också! im in lööööve^^

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi senare!
 

✮ SÄNGEN NÄSTA ✮

Ja, då får man väl ta och dra sig till kojs då.. imorgon blir det till att gå upp lite tidigare än vad jag har gjort nu några dagar när jag bara har varit så ebarmligt trött haha.. Tror jag tar mig en kopp med varm mjölk med honung innan jag borstar tänderna. Det är så himmla avkopplande och lugnande, I like it alot! Jag har alltid gått upp och druckit mjölk de nätter jag har svårt att sova, och honung har jag hört är ganska bra för det motverkar förkylningar eller nåt sånt.

GONATTISAR PÅ ER! (den nya bikinin kommer upp imorgonbittti!^^)

✧ NEW DESIGN ! ✧

Vad tycks förästen om min nya design idag ?  Mörkblått och vitt randigt :D Skriv gärna vad ni tycker!

Idag följer jag solens exempel och mitt humör skiner likandant^^  Tycker ni andra ska göra likandat om det går hihi ;) det är najjs!



☀ SOOOL = ALIVE ☀

Nu ska jag dra ut i solen och suuula lite innan lunch dags :)) Hoppas alla har vaknat på den rätta sidan idag ! det har i alla fall jag :D
Ni får se min nya bikini lite senare idag, när jag har hunnit plåta den^^







✦ IN A FRENCH SUNSHINE ✦

Idag har jag tillbringat dagen i Frankrike! Stack tidigt imorse till Annecy, vilket tog mig en timme och sen vag framme. Strosade omkring där nästan hela dagen, och hade det riktigt mysigt ;)













OLIVER E GOTT ;)






Tagna i Italien :))

MORSNING KORSNING !☀

Här kommer lite bilder från Italiens natur som jag blev ganska nöjd med. Här finns lite andra växter än vad vi är vana vid i Sverige. Här odlar man till exempel mycket solrosor och på åkrarna, och har plantager med olivträd. Jorden i marken har också en lite annan färg. Både hemma i Sverige och i Schweiz är vi vana vad att jorden är mörkbrun och nästan svart. I Italen är jorden mer åt en rödare ton. Man kan nog säga att den är brons röd, faktiskt väldigt fin :))







TJENARE IDAG!

Godmorgon till alla sömntutor där ute och goddag till resten!

Dagen har börjat fin fint för mig här borta i Schweiz. Jag har hunnit med att höra av från två vänner borta från Svea rike nu på morgonen och nu sprack äntligen himmelen upp och solen tittar fram! Jag måste säga att vädret den här sommaren har varit ganska dållit! Med mycket gråa moln och skurar lite titt som tätt. Jaja, vi ska inte klaga allt för mycket tror jag, vissa dagar har trots allt varit amazinga då man på dirren har stuckit ut och solat så mycket man bara hinner med. Jaja, vi får väl se hur det blir med det idag.. jag skymtar tunga svarta saker borta på andra sidan sjön över bergen.

Nu blir det snart dags för lunch ialla fall! Det är viktigt att inte hoppas över den så här på sommarlovet, vilket är väldigt lätt hänt.

Igår till Lunch gjorde jag köttfärspaj lite på måfå, och den blev faktiskt god!



Receptet jag använde till pajdegen kommer från Mat-Tina Nordström och passar till alla matpajer.
till 4 portioner:
4dl mjöl
50g rumstempeterat margarin
1,5dl mjölk
2tsk bakpulver
salt

Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölnat bakbord och klä in en pajform med degen. (Jag valde att göra botten liiite tunnare och göra ett rutnät ovanpå som blir supersnyggt igemförelse, och utan att botten blev fel)

Till köttfärsen använde jag:
en klick margarin till stekning
500g köttfärs
en halv burk Barilla tomatsås med oliver
salt
peppar
kayenpepper (för starkare smak)
basilika
oregano

Allt kan göras efter egen smak bara deb får rätt konsistens så den inte blir rinnig eller torr i slutändan :):)
Serveras med råa morötter i bitar, grönsallad, och ketchup till den som vill.

Om ni testar den så kan ni ju skriva till mig och säga vad ni själva tyckte !

Vi höres!



GONATT! ♡

Haha, så här lite senare på kvällen bjuder jag på en såhär lite lagon övertrött bild på mig med mitt fånigt smajl. Dessutom helt osminkad! jaja, ska snart gå och lägga mig nu innan jag ska upp igen och påbörja en ny dag. ;p



vi höres!! ha en amazing natt <3

FLORENS-FLORENCE-FIRENZE

Ja, detta är namnet på denna Italienska stad på svenska-engelska-italienska. Jag tillsammans med familjen spenderade fyra timmar för att gå omkring och bara titta på denna storstad.

Bilden är tagen på en liten gata som leder i riktning mot Domen, som man skymtar bakom husen.


Mysiga men trånga gator att strosa runt på ;)


A famous bridge. Och kolla som de har byggt ut husen över ån, allt för att få några kvadratmeter större!



A TASTE OF ITALIA ☀☀


Vin och bröd känns väl ändån som något väldigt italienskt? Dessvärre är saltet i brödet inget för italienare vilket känns väldigt konstigt för oss när vi får in det i munnen (A
Bilden är tagen på en restaurang i Castiglione, en liten gammeldags men fin by vid kusten. Mycket känt för sitt goda vin har jag hört!



Denna byn heter Monteriggioni och ligger lite mera in åt landet. Byn ligger på en liten kulle och är omringad av sina murar, vilket är väldigt fint från utsidan.


Keramik känns också ganska (bla) italienskt. Här finns mycket av den sorten som man kan gå omkring och titta på :))


I CH.

Nu har jag idag kommit tillbaka till Schweiz. Jag kan inte riktigt säga att jag är glad över det. Det är nämnligen ganska jobbigt att vara här tycker jag. Jag har ingen här som jag direkt står nära, och minnen från skolan kommer upp. Jag va nämnligen väldigt stressad förra året och mådde ganska dåligt. Ibland får jag krupp när jag bara går omkring här, inte gör någonting och tänker på det. Jaja, nu är jag här och tänker göra det bästa av det! man måste vara positiv annars går det helt åt pipsvängen! ;)

Nu har jag varit i Italien i en vecka och det har varit helt fantastiskt! vädret har varit suerbra med strålade sol och 30 grader var dag. Fem dagar har spenderats på Marina di Alberse (en strand) och två dagar i Florens och på ett bad med varma källor som är uppbyggt i terasser ungefär som i ett vattenfall.

Stranden jag har varit på, Marina di Alberese, är ett naturområde. Detta betyder att det finns inga massa solstolar och parasoll som i stora delar av Italien som man måste hyra, utan det får man ta med sig själv och det eär gratis. Ingen har heller ränsat stranden från trästockar mm som flytit upp på stranden. Det är väldigti charmigt på sitt sätt och folk bygger upp sina egna kojor av träet för att få skugga.









Gonatt och sovgott!
det kommer i alla fall jag göra, efter nio timmars bilresa !

DAGENS VARNING! ☠

För gubbarna och gummorna på bussen, varma och fuktiga av solen efter en lång dag på stranden i Italien.... det luktar. :p

☀ I SOOOLEN! ☀

Befinner mig just nu i receptionen på grennhotellet i och med att detta är det ända stället man kan ha tillgång till internet här -.- Just därför har jag ihäller inte kunnat skriva så mycket de senaste dagarna. I alla fall, jag har spenderat de senaste dagarna på stranden och på ett ställe där man badar i källor som ser ut lite som vattenfall med olika terrasser. Vattnet där ska vara väldigt renande vilket va najs. Däremot innehöll det väldigt mycket svavel vilket innebar att det luktade fis. Väldigt mycket. Nu luktar allting så, mitt hår, jag, mina kläder jag använde den dagen, min pyamas, sol handduk och bikini... (fast jag har duschat MYCKET och sköljt allt många gånger). Riktigt irriterande om jag får säga det. :p Mina smycken på foten blev ju inte heller så fina. Svavel innehåller nämnligen något som gör silver svart, så numera är mina 2 fotkedjor och tåring svarta. Pappa har sagt att om man vill ts bort det så ska man ta tandkräm och tandborste. Mycketbra att veta, tycker i alla fall jag och lägger det på minnet. Kanske däremot inte så trevligt att använda min kära tandborste till det nu, i och med att jag bara tog med en. Nä, det får fixas när jag kommer hem!

Stranden idag avslutades med att mamma tycke jag skulle ta ett sista dopp i havet, innan vi tog bussen hem. Njaaa det ville inte riktigt jag, för jag ville hälldre att min bikini skulle torka. Mamma hotade då att hon och pappa skulle ta mina häder och fötter och slänga i mig, men jag skrek genast nej. Mamma och syrran gick i och bada en stund. När de kom uoo igen kom min syrra emot mig och ropade "kraaaaaaam!!" jag svarade tillbaka surt: neeeeeeeeeej! aldrig du vågar inte!. Det slutade med att hon sparkade upp sand på mig vilket ledde till att jag brottade ner henne i sanden, hon började såklart gråta nu när hela håret va fullt med sand. Jag va altså tvunden att följa med henne och skölja av sig. var? i vattnet....jag skulle altså bli blöt. Och nu fanns det ihäller ingen tid att torka på i solen. Detta gjorde mig sur så då brottade jag ner henne i vattnet också! Hon skulle minsann också bli ordentligt blöt! *hehehe* hon började skvätta en massa på mig.... och snacka om att vi blev sura på varann!! hahaha, nja, eller jo, men det gick över snabbt och vi skrattade åt det bara nåra sekunder senare. De fick i mej i vattnet precis som de ville, deras plan hade funkat. De ska allt få igen det imorgon! 

Jag kommer att ladda upp bilder senare, när jag får lite mer internet och tid åå mig att fixa. Så länge får detta duga!

See yaoouuuu!


ps. If you want me to write in english in the future, please comment and let me know! :)

RSS 2.0